Szépséglabor

5 HIDRATÁLÓ, AMIRE A BŐRÖDNEK SZÜKSÉGE LEHET

2017. május 01. Szépséglabor Szólj hozzá!

5 HIDRATÁLÓ, AMIRE A BŐRÖDNEK SZÜKSÉGE LEHET

hidratalok_b.png

A bőrünk sokszor szeszélyesebb lehet, mint a tavaszi időjárás ( 4 fok áprilisban....tényleg....) Néha egy nagy adag hidratálásra van szükség, van, hogy a fakóság ellen kell reggel valami hatékony és persze vannak napok, amikor a bőrhibákat kell korrigálni minél hatékonyabban. Megmutatom, melyik az az 5 jelenlegi kedvenc hidratálóm, amik mindenre megoldást jelentenek, amit csak a bőröm ki tud találni...

hidratalok_3b.pnghidratalok_5b.pnghidratalok_4b.png

Évekig problémás volt a bőröm. És pont. Tudtam, mire van szükségem, mindig ugyanazt a típusú arcápolást követtem. Aztán problémásból vegyesbe ment át, és egész érzékeny lett. Meg kellett változtatnom  a szokásaimat, felfedeztem új termékeket ami bloggerként még izgalmas is volt. Most a bőröm igénye szinte napról napra változik, amihez mindig igyekszem alkalmazkodni is. A vegyes típus általánosságban maradt, de sokszor érzem, hogy nagyon "szomjas", vagy éppen a fakóságot igyekszem korrigálni. Ehhez általában különböző hidratálókat szoktam bevetni, mindig az aktuális állapottól függően. 


Ha problémásabb a bőröm, a Clinique pep-start a befutó. Megakadályozza, hogy kifényesedjen a bőröm a smink alatt, és primerként is funkcionál - szépen kitölti a pórusokat, vonalakat, sima bázist adva az alapozónak. Persze a bőrhibák is sokkal kevésbé lesznek láthatóak. Viszont észrevettem, hogy nem minden alapozóval kompatibilis - ha erre a sima bázisra egy erősebb fedésű alapozót használok, akkor az már sok, és nagyon "nehéz" lesz a hatás is. Gyenge vagy közepes fedésűvel azonban jól működik. A telet követően támadt a fakóság, a bőröm annyita szomorú és szürke látványt nyújtott, hogy azon az extra adag pirosító sem sokat segített. Épp megjelent a L'Oréal Paris-nak egy új, pink hidratálója, kifejezetten erre a problémára. Mivel a Skin perfection vonal nagyon bevált, gondoltam teszek ezzel is egy próbát. És bevált. Reggelente ez pinkes árnyalatú krém, és a benne lévő kis ragyogást fokozó pigmentek helyre lendítették az egyensúlyt. Viszlát zombi look! Ez a hidratáló nálam pont erre vált be, reggeli sos segítségként (kevés alvás, vagy másnap esetén is szuper). 
Ha pedig érzékenyebb lesz a bőröm, és hajlamosabb jobban kipirosodni, a Nuxe Créme fraiche általában a megoldás. Egy klassz, általánosabb hidratáló tulajdonképpen, az előnye, hogy érzékeny bőrre is kifejezetten be lehet vetni. Gyengéden hidratál, picit visszahúzza a pirosságot, könnyű a formulája és természetes összetevőkkel gazdagított. Jolly joker.
Valamikor a tavasz elején pedig elérkezett a "szomjas" időszak. Nem volt az a mennyiségű hidratálás, amit a bőröm nem tudott volna befogadni. A Clarins épp most jelentkezett egy egész kollekcióval, amiben bőrtípusok és igényeknek megfelelően lehet kiválasztani a hidratálás azon módját, amire a bőrünknek szüksége van. Van géles textúrájú hidratáló problémásabb bőrre, gazdagabb formulájú száraz bőrre, és így tovább. A Clarinsnek ezt a kék vonalát már próbáltam, és szerette a bőröm, úgyhogy nagyon örültem, hogy most egy ilyen frissített verziót tudok bevetni. Néhány napi használat után már érezhetően csökkent a szomjúság, kiegyensúlyozottabb lett a bőröm, a felszíne simább. Felvitel után könnyű és hamar beszívódik. Aktuális kedvenc.
És van egy kis kakukktojás is. A Korres Wild Rose enyhe ránctalanító hatással bír. Nekem már gondolnom kell a megelőzésre is, de még nem szeretnék ilyen terméket napi rendszerességgel használni. Ezért kb. hetente egyszer vetem csak be. Nagyon kellemes krém, erősen tápláló hatással, zsíros bőrre kifejezetten ajánlott és szuper az illata. A Korres termékek egyébként már elérhetőek itthon is, de sajnos elég kevés alkalommal hallok róluk. Pedig megérdemlik a figyelmet, szuper termékei vannak a márkának, itt akár rendelhettek is.

Ti váltogatjátok a hidratálóitokat? Melyik az aktuális kedvencetek?

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása