Szépséglabor

AZ ÖNBARNÍTÁS 5 ALAPSZABÁLYA

2015. május 12. Szépséglabor Szólj hozzá!

AZ ÖNBARNÍTÁS 5 ALAPSZABÁLYA

selftanning.png

Mi lehet a meleg idő beköszöntének egyetlen hátulütője? Hát a télről ránkmaradt hófehér bőr. Nincs is rosszabb annál, mikor ez akadályoz meg a felszabadító topok és szoknyák viselésétől... 

Az egyik legjobb és az én kedvenc megoldásom erre a helyzetre az önbarnítók bevetése. Sok klassz termékkel találkozhatunk a drogériák polcain, amik használatával kicsit közelebb kerülhetünk a kedvenc bronzbarna Victoria's Secret angyalunkhoz. Legalább ennyivel... De még ha rá is találtunk a tökéletes önbarnítóra, a felvitelnél akkor is rédemes betartani néhány fontos szabályt. 

  1. Radírozz: a kulcs mindig a megfelelő alap. A radír eltávolítja az elhalt hámsejteket, felfrissíti és felkészíti a bőrt az ápoló készítmények befogadására. Nagyon fontos lépés az egyenletes eredményhez, és egyébként is - hetente kétszer nagyon jól tud esni egy jó kis polír. (Garnier Oil Beauty Olajjal Gazdagított Tápláló Bőrradír)
  2. Tisztíts: egy krémes tusfürdővel alaposan tisztítsuk le a bőrt, a maximális simaság érdekében. (Yves Rocher Krémes tusfürdő guatemalai makadámdióval)
  3. Hidratálj: minél egyenletesebb felületre visszük fel az önbarnítót, annál szebb és egységesebb lesz a végeredmény. Azért érdemes bevetni vagy egy zuhanyzás közbeni testápolót a tusolás végén, vagy a kedvenc gyorsan felszívódó testápolónkat. (Nivea Zuhanyzás Közbeni Testápoló)
  4. Vidd fel amilyen egyenletesen csak tudod: ezt megkönnyítheti egy-egy ilyen célra külön vásárolható kesztyű, vagy ha az arcunkat szeretnénk kicsit bronzosabbá tenni, a vattakorong is tökéletes. Az önbarnítót masszírozó mozdulatokkal, vékony rétegben érdmes felvinni, de a könyök, térd, sarok területére mehet nagyobb mennyiség is. (Clarins Liquid Bronze Önbarnító)
  5. Mindig moss kezet: csak egyszer kelle lefelejteni, és aztán soha többé nem hagyjuk ki ezt a lépést - biztosan emlékezni fogunk a foltos eredményre... :)

+ légy türelmes: bár már sok önbarnító kifejezetten úgy lett megalkotva, hogy a hsználata után rögtön felöltözhessünk, de akkor kapunk biztosan szép eredményt ha várunk egy kicsit. Legyen az önbarnítás egy kis szeánsz, amit hetente egyszer-kétszer elvégzünk  a ruháinkat elfelejtve...


Ti használtok önbarnítókat?

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása