Szépséglabor

2016 BEAUTY FELFEDEZÉSEI

2016. december 30. Szépséglabor Szólj hozzá!

2016 BEAUTY FELFEDEZÉSEI

2016favs_b.png2016favs_2_1.png2016favs_3.png

Az idei év kivételesen nem az őrült vásárlásról szólt, nem vettem meg rögtön minden újdonságot és azoknak minden árnyalatát... De talán épp ez adott alkalmat arra, hogy olyan termékekere találjak rá amiket aztán nagyon tudok szeretni és tényleg a mindennapi rutinom részévé váltak. 

És akkor rögtön mentegetőznöm is kell, mert van egy kategória amiben még mindig nem tudom visszafogni magam, és ezek a rúzsok. Idén elég egyértelmű trend bontakozott ki nálam, ami az előbb említett érzést még jobban mélyíti. A mályvás-mélyrózsaszín árnyalatokból sikerült egész észrevétlenül, egész sok darabot beszereznem. A Mac Mehr félmatt, picit barnás beütéssel ami különlegessé teszi, észrevétlenül és lassan kopik - szuper a hétköznapokra. Full matt és extra tartós a Sephora sajátmárkás mályva árnyalatú klasszikusa, amit tényleg csak a lemosó robbant le. Nude, de a Kylie féle spektrumhoz közeledve, így igazi "statement" darab. És ami függőséget okozott nálam, a Nyx Intenese Butter Gloss Tres Leche árnyalatban - extra krémes, mégis tartós és picit az ajkakat is nagyobbnak láttatja. A színvilágba mér nem tartozik bele, de az év/nyár egyik kedvence a Lancome Juicy Shaker  - a szivacsos applikátor, a picit vizes, egyedi textúra, a vidám színek - Lisa Eldridge nagyon jót tett a márkának. Tervezem más árnyalatok beszerzését, egy mályvás nudeot például.... 
Idén inkább rúzsközpontú sminkeket viseltem és a szemek picit háttérbe szorultak. Ha mégis került rájuk valami az szinte mindig krémes és nude terméke volt. A Maybelline Color Tattookból végre érkeztek új árnyalatok, a Creamy Beige rögtön alapdarabbá is vált vált nálam. Picit olyan mintha fent lenne, de nem is. Elég visszafogott, de mégis rögtön összerántja az egész sminket. Ő és egy tusvonal volt az idei go to sminkem. A Velencében zsákmányolt Kiko Cream Crush krémes festéket használtam, Pearly Chocolate ha valami határozottabbra vágytam, nagyon szép barnás-rezes árnyalata van, apró arany csillámokkal  = instant füstös szemek. De amit a legtöbbször vetettem be szemsink néven az a Mac Teddy szemceruzája. Picit eldörzsölve, füstösítve csak hogy adjon egy kis dimenziót a szemnek. Biztosan újravásárlós. És bekerült a válogatásba egy új spirál is, a Fairydrops Scandal Queen. Ez két okból is különleges darab, egyrészt mert ajándékba kaptam és a kedvenc angol bloggerem egyik legnagy kedvence. Kezdetben nem éreztem, hogy elképesztő lenen a hatása de már kezdem érteni miért alakult ki kisebb kultusz körülötte. Egyszerre tud dús és hosszú pillákat készíteni és a vízállóság itt nem vicc - lemosásra a Garnier Kétfázisú Micellás vizet tudom ajánlani. 
Alapok tekintetében a színezett hidartálók és BB krémek éve volt ez. A BareMinerals Complexion Rescue azt hiszem a leggyorsabban elfogyó alapozóm valaha. Annyira gyönyörűen egységesíti a bőrt, és ad neki egyfajta ragyogást, még mindig meg tudok lepődni a hatásán. A másik hasonló "csoda" kategória Az Erborian BB kréme, és úgy általánosan a márka is az év egyik legnagyobb felfedezése. Eddig egy BB krémet sem tudtam igazán megszeretni, de ez úgy tökéletesíti a bőröm hogy közben teljesen egybeolvad vele. Láthatatlan. A márkának szuper termékei vannak, az arcápolói és a lemosói is kiemelkedőek. Korrektorből a Catrice Liquid Camouflage korrektora annyira uralta az évet, hogy ez a 10.! darabom belőle. Tökéletesen teszi a dolgát, nem ül meg a barázdákban, elfedi a bőrhibákat és ár-érték arányban abszolút verhetetlen. Pirosítók terén is a nude, mályvásabb árnyalatokat szerettem, a Max Factor Creme Puff Blush egyszerre kontúroz, pirosít és ad egy kis fényt is - ennél többet nem is tudhat egy pirosító. 
Picit talán kilóg a sorból, de mivel szintén a mindennapi rutonim része lett bekerült ide a Guerlain legújabb La Petite Robe Noire illata. Itt olvashattok róla részletesen, most csak annyit hogy nem kaptam még soha ennyi bókot és kérdést a parfümömmel kapcsolatban mint erre.

Valahogy így nézne ki egy "Szépséglabor ultimate 2016 beauty box" nálam. Izgatottan várom milyen textúrákat és trendeket tartogat 2017....

 

Nektek mik voltak az idei kedvenceitek? 

 

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása