Szépséglabor

The Body Shop testvajak harca - Chocomania vs Kakaóvaj

2014. január 07. Szépséglabor Szólj hozzá!

The Body Shop testvajak harca - Chocomania vs Kakaóvaj





Hogy mennyire csokis a chocomania és valóban kakaó illatú-e a kakaóvajas testvaj? Melyiket érdemes választani? Két édes The Body shop testvaj csap össze ma a Szépséglaborban! :)


Természeten mindkét testvaj a jól megszokott kerek, az illatnak megfelelő színű TBS tégelyben kapott helyet, csinos matricával a tetején. Könnyen lecsavarható és jól zárható mindkettő. A fancy kis tégelyeket kibontva már egyértelmű lesz a különbség, szín, illat, állag mind más és más minden testvaj esetében, ez a kettő sem kivétel e szabály alól.

A kakaóvajas tulajdonképpen vajszínű, nagyon krémes. Puhasága miatt könnyen felolvad és hamar kenhetővé válik. A csokis testvaj színe narancssárgás - világos karamell. Az  állaga kicsit keményebb és darabosabb, talán a kásás lenne a legjobb szó rá. Kicsit nehezebben olvad fel, és töményebb is marad, de szintén könnyen kenhető lesz hő hatására.

És akkor jöjjön a lényeg, az illatok! ( Bárcsak éreznétek! ) Minkét testvaj megosztja kicsit a használóikat. A csokist rengetegen imádják az egyértelműen csoki illat miatt amit áraszt magából, viszont sokan már túl erősnek, túl töménynek tartják. A kakaóvajas kevésbé intenzív, viszont sokakat egyáltalán nem emlékezetet a kakaóra . Mindkét véleményt meg tudom érteni, de egyikkel sem értek egyet! :) A csokistól csokit várok és bizony azt is kapom. Ez olyan dolog amit hetente egyszer veszek elő és akkor érzem a különlegességét és beburkolózom vele mintha csak egy forrócsokival töltött kádban üldögélnék. A kakaóvajas illata lágyabb, és felismerhető benne a kakaó. Talán a tejes kakaó italhoz tudnám leginkább hasonlítani. Nagyon kellemes. De mindkét tetsvajban közös az intenzíven édes illat.

Hidratáló hatásban nem tudok különbséget tenni, mindkettő használata után puha lesz a bőröm, és ez a hatás sokáig meg is marad, kb. egy napig. ( A bőröm alapból puha így nem tudom pontosan meghatározni, egyszerűen még puhább lesz :) ). Az illatok tartósságában sem érzek nagy különbséget, talán a kakaóvajas egy iciripicirivel jobban teljesít ezen a téren.

Számomra a csata győztese a kakaóvajas testvaj. Nagyon szeretem a meleg, édes illatát. Intenzív, ugyanakkor visszafogott is, éppen annyira hogy hétköznap is használhassam és ne unjam meg hamar. És míg a csokisat tényleg csak a hideg, téli hónapokra tudom elképzelni, a kakaóvajasat még nyáron is szívesen használnám. 



Próbáltátok már valamelyiket a kettő közül? Melyik a kedvenc The Body shop testvajatok?




Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása