Szépséglabor

Így égtem le Londonban...

2019. június 04. Szépséglabor Szólj hozzá!

Így égtem le Londonban...

london2.jpg

Ha már egy londoni hosszúhétvége alatt is leégsz (igaz történet), akkor végképp el kell fogadnod a tényt - nincs nyár napvédők nélkül. 

Mit hozhatnék fel a mentségemre? Hát hogy ki gondolná, hogy épp Londonban lesz olyan hőség és erős napsugárzás, hogy a Buckingham palota előtti felvonulást nézve a szíved mélyén már tudod - az orrod holnapra vörös lesz és fájni is fog kicsit. Az angolok és más turisták persze felkészültebbek voltak... Ez épp az előző hétvégén történt, az év eddigi legmelegebb napja volt a brit fővárosban - és mi ott álltunk a tömegben, mindenféle védelem nélkül. (A kalapos rendőrök nem számítanak.)

london3.jpg

Azt hiszem a napvédelem az a kérdés, amire sokan (sajnos én is) hajlamosak legyinteni. Merthát meleg van, és érzed is, hogy a bőröd már pörkölődik, de maga a leégés nem rögtön jelentkezik, úgyhogy nézed tovább nyugodtan, ahogy a lovasrendőrök teljes díszben parádéznak. És a piros és húzódó bőr csupán kellemetlenség, mert a napsugárzás és az általa okozott leégés számos, akár komoly problémához vezethet. A mai napvédőkínálat mellett már arra sem lehet fogni, hogy ha bekened a kezed ragad vagy összekeni a ruhádat - a naptejtől kezdve a testápolón és hűsítő permeteken át a barnulást fokozó spraykig mindent megtalálsz egy "mezei" drogériákban is. A fényvédő faktorral is hasonló a helyezt, egyvalamire azonban figyelj - a 20/30/50 faktor azt mutatja, mennyi időt tölthetsz a napon leégés nélkül. 

Az igazság az, hogy nem fogok tudni újat mondani a témában, és nem is akarok. Sok gyártó rak össze szuper kampányokat a napvédelem fontosságáról, a weboldalakon, sőt a termékcímkéken is minden fontos információt és tippet meg lehet találni. A Nivea kampányához most mégis azért csatlakoztam, mert szó szernt a sajárt bőrömön érzem a hanagyságom és szeretnék egyfajta változást elérni a saját szokásaimban. Mindig lesz nálam napvédő, amit használni is fogok ha hosszabb ideig napsugárzásnak lesz kitéve a bőröm - legyen szó a kivételesen napfényes Londonról, vízpartról vagy a napi ingázásról. Tegyetek így ti is! 

Összeszedtem néhány kedvenc, illetve érdekes napvédő terméket a Nivea kínálatából. Sokat használtam már természetesen, és van, amit biztosan kipróbálok idén nyáron (khmm...ráncok elleni fényvédő..) Kattintsatok a leírásért melyik miért lehet paraktikus! 

 

 

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása