Szépséglabor

2014 hajtrendje: a félhosszú bob

2014. január 08. Szépséglabor Szólj hozzá!

2014 hajtrendje: a félhosszú bob

A blogokat böngészve azt látom, hogy egyre többen szabadulnak meg a tincseiktól, új hajtrend kezd kibontakozni. A vállig érő bob lesz az "új ombre"?


2013-ban divathullám söpört végig a sztárokon, egymás után vágatták le gyönyörű hosszú hajukat és váltottak fiúsan rövidre vagy bob-ra. Nekem az utóbbi, hosszabb változata nagyon tetszik és a bloggereket látva ahogyan egymás után sorban döntenek az új frizuratrend mellett, egyre inkább elgondolkodom rajta hogy én is meglépjem-e a nagy hajvágást.

A bob-nak arról a változatáról van szó, ami kb. vállig ér és néhány rövidebb tincs is van benne a tetxúráltabb hatás érdekében. Ez a frizura klasszikus és modern, elegáns és vagány egyszerre. Enyhén hullámos hajjal és / vagy kissé "kócosan" mutat a legjobban. Sokan kombinálják az ombréval, melírral, vagy egy kis árnyalással ( világosabb-sötétebb tincsek ) dobják fel az összhatást.

Nagyon sok érv szól a frizuraváltás mellett. Könnyebb lenne kezelni a hajamat, megrövidülne a szárítási idő, a fésülés, a mosás és az egész hajcihő egyszerűbb lenne. Talán az egyik legnagyobb problémám, a lelapulás is megoldódna. Eltűnne a száraz, töredezett hajvégek nagy része. Hipp-hopp belőhetném a frizurám: egy kis textúráló spray, olaj a végekre, esetleg hajlakk vagy hajfényspray és kész is. A bob-nak ezt a válig érő, kócós hatású változatát nagyon közel érzem a stílusomhoz és abszolút el tudom képzelni vele magamat. A kedvenc bloggereim, mint Alix (icovetthee) inspirálnak, és szeretném legalább egyszer a megszokott helyett az újat választani. Divatosnak lenni mindig jó. És, bár ez ellenérv is lehetne, kicsit idősebbnek nézhetnék ki, talán elhinnék rólam a 24-et. :) És persze a haj úgyis megnő.

Ami pedig leginkább ellene szól: a vágás. Egész kicsi koromtól kezdve hosszú a hajam. Szóval nagy változás lenne, kb. a hajam fele eltűnne. Ezzel pedig az járna hogy nem tudnék szép hosszú fonatokat alkotni, nem tudnék kontyot csinálni és a lófarok sem lenne az az igazi hosszú. 

Összegezve, vágyom a válozásra és ez a hajtrend most tényleg nagyon tetszik. De kicsit félek kilépni a komfortzónámból és persze sajnálom a hosszú tincseimet.

A kép felső sorának bloggerei:
Meg - Meg's Budget Boutique
Alix - ICOVETTHEE
Lily - etc Lily Melrose



Ti mit tanácsoltok az ügyben? Vágni vagy nem vágni, ez itt a kérdés. :)
Nektek tetszik az új frizuratrend? Kipróbálnátok?





Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása