Szépséglabor

A boldogságtudatosság nyomában + JÁTÉK

2017. december 07. Szépséglabor Szólj hozzá!

A boldogságtudatosság nyomában + JÁTÉK

orbit.jpg

Egészségtudatosság - az OK, egyre többenrendezik így az életüket. De egyre több helyen hallani a boldogságtudatosságról is. Bevallom nem vagyok az ilyen vezérszavak híve, de azért elgondolkoztatott ez az egész gondolatmenet. Talán mert kicsit azt fejezi ki, hogy "És akkor mi van, én így szeretem".  De élhetünk lemondások nélkül?

A lényeg dióhéjban, hogy nemigazán van tiltás, csak mérték. Szereted a csokit? Hát egyél ha megkívánod! Szereted az igazi olasz tésztát parmezánsajttal megszórva. Ebédeld azt! Egy titok van: mindent mértékkel! És ebben van valami. Én, aki kamaszorom óta minden pillanatban "diétázom" sokszor estem át a már nem egészséges kategóriába. A sok tiltás magammal szemben pedig általában odavezetett, hogy nemhogy elértem volna az áhított formát, hanem csak rosszabbul éreztem magam a bőrömben. Azóta megtanultam tapasztalat útján, hogy 1 csoki nem fogja rombadönteni az egyébként egészséges életmódomat. Sőt, ha engedünk olykor-olykor nem is fogjuk azt a bizonyos dolgot annyira kívánni. Egy kocka, egy szelet, egy bögre és nem több - ez lehet a jelszó. Azok a diéták pedig, amik szigorúan tiltanak, eleve kiesnek a látómezőmből.

Ilyen péládul a kávé. Tudatosan kerülöm, mert mint tudjuk sajnos a fogakra nincs túl jó hatással. Ugyanakkor imádom. Nem azért mert felébreszt, sajnos én egy erős presszó után is bármikor elalszom....Hanem mert egy kis rituálé reggelnte - ébredés után elkezdek sminkelni, miközben a pasim készíti el a kávém: presszó, méz és laktómzentes tej 1 percig melegítve. Nem egy kifinomult recept, de azért ez megkönnyíti a reggeleket. És pont így szeretem :D A kocsiban munkába menet pedig bekapok egy rágót, hogy a fogaim miatt se aggódjak. 

Hogy ti is mindig magabiztosak legyetek, mini játékot hirdetek.
Nyerjetek hónapokra elég Orbit rágót mindössze egy sztorival.

Írjátok meg ide kommentben, nálatok volt-e hasonló pillanat vagy van-e hasonló szokás, mint nálam a kv. Amiben időnként elengeditek magatokat, ami olyan ól tud esni.

 Vasárnapig tudtok játszani a sok-sok rágóért. 

 

A bejegyzést az Orbit szponzorálta.

 

Szólj hozzá!