Szépséglabor

A FÉRFI BŐRÁPOLÁS CIKI?

2016. október 03. Szépséglabor Szólj hozzá!

A FÉRFI BŐRÁPOLÁS CIKI?

men_skincare_1.pngmen_skincare_5.png

A téma amiről méltatlanul keveset lehet olvasni, és azt hiszem keveset is beszélgetünk róla - a férfi bőrápolás. Ciki vagy egy magára valamit is adó pasinál alap, hogy az energizáló arckrém ott figyeljen az ő polcán is? 

Persze nem kell mindjárt ilyen szélsőségek közt választani, mert a nőknél sem az történik hogy valaki vagy nagyon sokat törődik a bőrével vagy éppen semmit sem. Azt hiszem a pasiknál a leggyakoribb jelenség a nő krémeinek, arclemosóinak le-lenyúlása amit kezdetben megmosolygunk, majd ha túlságosan rákapott jellemzően egy drága arckrémünkre akkor már esetleg előállunk az ötlettel: Mi lenne ha... Ergo a következő Müller szombat után egy férfi arclemosó is ott lapul a szatyorban ami aztán a fürdőbe vándorol, csendben, feltűnésmentesen. Ez most kicsit olyan mint egy összeesküvéselmélet, de az igazság az hogy ha el is gondolkodnak a pasik hogy esetleg beszereznének egy-két bőrápoló terméket nem nagyon tudják hogy kezdjenek hozzá. Nem arról van szó, hogy betéve kellene ismerniük mi az az arcradír, vagy miért jó ha szén is van benne - csak úgy általában azt hogy egy klassz termékkel történő arclemosás jó eredményekkel járhat. (Lényeg a hatékonyság természetesen.)

Megtörtént eset, hogy a pasi akinek a keze könnyen kiszárad, kapott egy Nivea man krémet amit magával is hordott minden nap a munkahelyére. Egyszer kitette az asztalára, részben kíváncsiságból milyen reakciót vált majd ki az ottani igen férfias kollegákból. Biztos van tippetek - nem túl pozitívakat. Azt azonban megfigyelte hogy mindenki megnézte magának, esetleg meg is kérdezte mire való - a kíváncsiság megvolt, de valami hülye elv vagy megszokás azt mondatta velük egy mezei Nivea krémre (szuper krém, a mezei nem erre vonatkozott) hogy na ezt nem. Ezt hallva eszünkbe jut: a férfi bőrápolás tényleg ennyire ciki? Nem tudunk tovább jutni egy tégely krémnél sem ha a pasik bőréről van szó? 

Ha azt nézzük hogy a márkák igenis tudatosan igyekeznek megszólítani a pasikat - rengeteg reklámmal, külön kollekciókkal akkor fura hogy mégis ez a ciki érzés uralkodik továbbra is. Bizony a férfiak keze is kiszáradhat, nem feltétlen kell piepuhának lennie de a hámló részeket azért jó lenne eltűntetni, nem? Egy férfi bőre is lehet problémás, ami egy kis odafigyeléssel mindjárt kevesebb fejfájást okozhat neki. A drogériákban, gyógyszertárakban csak végig kell nézni a férfiaknak szánt termékeken - csupa macsóság, fekete, ezüst csomagolás, letisztult design. Mi ciki ebben? Nem azt akarom mondani hogy milyen jó lenne ha a pasik rákapnának a kencékre, ezt az őrületet tartsuk csak meg magunknak. Se azt hogy legyen tökéletes a bőrük. Csak azt hogy törődni egy adott problémával vagy 30 felé felkenni néhanapján a szem alá egy kis krémet NEM CIKI! 

 

Mik a tapasztalataitok ezen a téren? 
Van esetleg valamilyen klassz sztoritok a témában?

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása