Szépséglabor

ÍGY TEHETED EXTRA TARTÓSSÁ A VÖRÖS RÚZSOD

2015. január 06. Szépséglabor Szólj hozzá!

ÍGY TEHETED EXTRA TARTÓSSÁ A VÖRÖS RÚZSOD

red_lips.png

redlips4.png

 

A vörös rúzs örök - főként ha betartunk néhány aptó trükköt a felvitelénél... Természetesen egyik sem kötelező, de higgyétek el ha alkalmazzátok őket a rúzsotok biztosan tart majd akár egész napon keresztül is. Nekem abszolút beváltak, mind a praktikák, mind a termékek és remélem nektek is be fognak ha kipróbáljátok valamelyiküket.

1. Radírozás

Egy nagyon fontos lépés ami sajnos általában kimarad. Pedig a radírozással két legyet üthetünk egy csapásra - eltávolítjük a száraz részeket és a különböző ápoló olajokkal rögtön hidratáljuk is az ajkakat. Otthon is gyorsan összeüthetjük a saját házi radírunkat - én egy kis oliva vagy kókuszolajba szoktam kevés barnacukrot keverni, ami tökéletesen meg is felelt, de...  Az íze sosem volt az igazi és mennyivel kényelmesebb is egy előre elkészített, minden jóval telpakolt terméket használni. A Lush ajakradírjai nem véletlenül híresek, sok ápoló olaj és finom szemcsék gondoskodnak a kíméletes radírozásról. A Santa's Lip Scrub pedig most féláron kapható...

2. Hidratálás

Nem csak matt rúzs előtt, mindig érdemes ajakápolót használni a rúzsozás előtt. Hidratál, puhít és egységesíti az ajkak felszínét. Ebben az időszakban, mikor nagyobb szárazsággal kell megküzdenünk érdemes egy olyan "nehézfiút" bevetni mint a Nuxe Réve De Miel ajakbalzsam. Garantáltan helyrehoz minden problémát.

3. Kontúr és a biztos alapok

Külföldi bloggereknél reneszánszukat élik a kontúrceruzák, talán a híres Kylie Jenner ajakaknak köszönhető, de egyre többen említik meg külön kedvencként vagy használják a ceruzákat önmagukban, rúzs helyett. A lényeg hogy puhák legyenek, de ugyanakkor kemények is annyira hogy ne maszatolódjanak el és így teljesítsék a funkciójukat - tartsák helyén a rúzsunkat ameddig csak lehet. Amásik előnyük hogy ceruzával könnyebb megrajzolni a kontúrokat mint magukkal a rúzsokkal, és ezzel a módszerrel biztosan elkerülhetjük a bohóc effektust. Ikonikus, musthave: MAC Cherry - ha sokszor viselsz vörös rúzst, kötelező darab. Drogériás: Bourjois Contour Edition - Tout rouge. 

A "zsebkendő trükk"

Ha már túlvagyunk a kontúron, jöhet az első réteg a választott rúzsunkból, ezután pedig a klasszikus zsebkendő módszer. A zsebkendővel felitatjuk a felesleges festéket ami így nem fog majd beülni az apró ráncokba és egyenletes lesz a szín is.

4. Még egy réteg

Ezután már csak még egy réteg és készen is vagyunk. Evés, ivás nem fenyegethet minket és a rúzsunk is biztosan a helyén marad majd.

+ 1 ecset

Ami sajnos lemaradt a képekről. Egy kis, szintetikus ecsettel jól beledolgozhatjuk a színt az ajkakba és a kontúrokat is szépen meg lehet rajzolni. Tipp: Real Techniques Detailer Brush
redlips5.png
Ti milyen trükköket vettek be hogy tartós legyen a rúzsotok?

 

Szólj hozzá!