Szépséglabor

5 divat trend, amitől a pasik kiakadnak

2018. február 25. Szépséglabor Szólj hozzá!

5 divat trend, amitől a pasik kiakadnak

pasik_es_trendek.pngEgy közös shopping a pasimmal ráébresztett, hogy az aktuális trendek nagy része a férfiak szemében értelmetlen, öreges vagy egyszerűen csak szörnyű.

A gyors trendek világában élünk, ezt szerintem kimondhatjuk. Akár félévente is felütheti magát valamilyen őrület, amit ha az "instagram népe" felkap, nincs visszaút. Beférkőzik a tudatunkba, a fast fashion üzletekbe pláne és még észbe sem kaptunk de szőrös táskával járjuk a várost.... Ehhez annyira hozzászoktam én is, hogy természetesnek veszem, de a barátom nemrég picit felébresztett a trend-kómából. És volt valami abban, amit mondott... Írom, milyen trend sokkok érték a közös vásárlás során:

Sokk 1- a teddy coat
Pro: Talán azért szeretjük annyira mert tényleg hajaz kicsit a kedvenc plüssmacinkra gyerekkorunkból....? Én azért meg nagyon meleg tud lenni, és nagyon puha. Mellette szól még, hogy trendként megállíthatlanul dübörög és instán nagyot lehet vele kaszálni. Majdnem minden fast fashion üzletben is megtalálható, sok darab épp féláron, ami valljuk be nagyon csábító. 
Kontra: A pasim szerint ez az a trend, ami csak fotókon, bizonyos pózokban mutat jól. De főleg akkor, ha hátulról egyáltalán, semmilyen körülmények közt nem mutatják. Egy másik pasi a kabát mellett elhaladva még megjegyezte, hogy olyan mint (és lenézést) egy kinyúlt bárány. Ezek után otthagytam. 

Sokk 2 - a beret
Pro: Instant franciás stílust és ki izgalmat kölcsönözhet az outfitünknek, és még az esőtől is megvéd - na jó a csepergéstől mindenképp. Instán szintén telitalálat, ráadásul nem is kell nagy befektetés, hogy kipróbáljuk.  
Kontra: A pasim szerint francia sikk helyett lecsúszott festő kinézetet kölcsönöz... Ezután nem vettem. Egyet sem. 

Sokk 3 - a piros cipők
Pro: Feldob minden szettet, praktikus lehet, ha hajlamosak vagyunk a feketét feketével kombinálni vagy a monokróm szettek a kedvenceink. Sok helyen kaphatóak már klassz darabok, és télen egyébként is elkél 1-2 csizma, ez akkor már lehet éppen piros is. 
Kontra: Nagyon nem kaptam konkrét indokot. Bármilyen piros csizmát mutathattam, hűvös elutasítás fogadta. Majd rövidre zárva témát: "Mutathatsz bármennyi piros cipőt, mindegyikre azt fogom mondani, hogy szörnyű." 

Sokk 4 - a vinyl
Pro: Itt kicsit bajban vagyok, mert a vinyl trendet én sem tudom igazán megmagyarázni. Képeken jól mutat? Talán ez az oka, hogy egyre többen kísérleteznek ezzel az anyaggal kabátok és nadrágok, vagy éppen táskák formájában. 
Kontra: Ez meg mégis mi?! Táska formájában nem szörnyű. 

Sokk 5 - a kockás blézer
Pro: Jól kihasználható, igazi alapdarabja lehet a gardróbunknak. A felsorolt trendek közül olyan szempontból kirívó, hogy egyáltalán nem kirívó - senki sem néz furcsán, ha felveszed. Sima póló + farmer + kockás blézer kombinációval instant stílusos lehetsz, és értelmesen költötted el a pénzed. 
Kontra: A mostanában gyakran használt válltömés teheti, de amellett, hogy szerinte ezek a ruhadarabok időutaztak és a 80-as évekből jöttek vissza közénk, még adnak egy erős férfias vonást is a nőknek. Ezt picit erősebben fejtette ki, így a kockás blézer sem jött velem haza. 

Azt hozzáteszem még, hogy sok itt felsorolt trend is valóban kicsit az online világnak szól. Influencerek számára  a teddy coat például idén télen mint a levegő - de ennek az az oka, hogy erre voltak a leginkább kíváncsiak a követők is. És persze, nem a férfiak véleménye itt a lényeg, nem arról van szó, hogy megmondanák mi a jó, mit hordjunk. Én sem az alapján vásárolok, mi tetszik a pasimnak - okozok neki elég meglepetést a beszerzett cuccaimmal. Egyszerűen csak viccesnek tartottam a reakciókat ugyanakkor valahol érzem mögöttük az igazság morzsáit is....

Azért, hogy szépítsek kicsit a helyzeten itt egy rövid felsorolás néhány OK trendről: csíkok, ferde szabás, tweed, off-the shoulder, fodrok, leopárdminta mértékkel, műszőrmekabát néhány típusa, nagy minták és még ki tudja....

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása