Szépséglabor

7 LAST MINUTE TEENDŐ NYARALÁS ELŐTT

2015. július 05. Szépséglabor Szólj hozzá!

7 LAST MINUTE TEENDŐ NYARALÁS ELŐTT

holiday_1.png

Jövő héten utazunk, úgyhogy ideje cselkedni - összeírni, megvenni, kinyomtatni és elitézni mindent, hogy a parton nyugodtan lógathassuk majd a lábunkat...

Tengerpart, napsütés - naná! Pakolás és készülődés - meh... Utóbbiban a legrosszabb, hogy mindig azt hiszem, hogy a rendszerem tökéletesen működik és most aztán mindent elhoztam és mindent otthon hagytam aminek ott kellett maradnia - de persze valami mindig kimarad. Idén viszont igyekszem felhasználni minden tavalyi tapasztalunkat ( ugyanoda utazunk ) hogy ez az egész procedúra a lehető legkönnyebbb és persze stresszmentes legyen. Ezért összeírtuk mit kell még elintéznünk: 

  1. LISTÁT ÍRNI - KB MINDENRŐL: enélkül nincs nyaralás vagy bepakolás, nálam legalábbis. Mert nálam a gondolatok 5 percig tartanak és a végén nem viszek magammal fehérneműt... Szóval hogy mindent jól ki tudjunk pipálni, a Trello nevű alkalmazást használjuk. Itt szuperül lehet csoportosítani a teendőket a saját rendszerünk szerint - mi az ami már folyamatban van, mi az ami kész és mi az amibe mondjuk még bele sem kezdtünk. Ezt a rendszert egyébként bármihez ajánlom, mindennapi teendőkhöz ugyanolyan jól bevált nálunk mint a munka, vagy a bloggal kapcsolatos dolgok rendszerezésére. Megkönnyíti az életet, de komolyan!
  2. PAPÍRMUNKA: sajnos könnyű elfejeteni hogy mondjuk kinyomtassuk a buszjegyünket, vagy bármilyen utazáshoz szükséges papírt. Mi mindig csinálunk egy külön kis mappát és addig nem nyugszunk amígy abban biztosan benne nem lesz minden, sőt még utána sem... A másik fontos lépés a biztosítás! Tudom, hogy sokan nem kötnek, mert ugyan mi történhet azalatt az egy hét alatt? De a válasz az hogy tulajdonképpen bármi. És ha tényleg, akkor legalább az anyagiak miatt ne kelljen aggódnunk, nem igaz?!
  3. GYÓGYSZEREK: na igen, ez sem könnyű kérdés mert vagy elvisszük az egész kis otthoni gyógyszertárunkat vagy éppenhogy semmit. Amit mi szeretünk magunknál tudni: fájdalomcsillapító, kalcium tabletta allergiára, ragtapasz (ezt mindig elfelejtem és sebgyógyító krém.
  4. AJÁNDÉK A HÁZIGAZDÁKNAK: egy nagyon szép szállásra leltünk tavaly Opatijában, amit egy házaspár ad ki. Elindulás előtt megleptek minket a kertből való illatos levendulával és egy kis szuvenírrel a szülőfalujukból. Ez a kedves gesztus kér dolgot válltot ki belőlünk: szeretet és egy kis szégyent amiért mi meg ott álltunk üres kézzel. Ezért idén szeretnénk mi is vinni valamit, de őszintén fogalmam sincs mi legyen az... Valami ötlet esetleg ami nem túl elcsépelt? 
  5. KÜTYÜK: Tisztázandó:  Vigyünk laptop vagy ne? Vigyek hajvasalót vagy ne? Jöjjöj a DSL? Beszerzendő: utazó telefontöltő mindenképp hogy ne unjuk annyira az utat. 
  6. A BEVÁSÁRLÓLISTA: nálam természetesen ez a leghosszabb... Egy új bikini ugye minden szezonban jöhet, én nagyon örülök hogy idén megint divat a magas derekú fürdőruha alsó. Ki is néztem ezt a pálmafás darabot az Oysho-ban. A szoksásos napvédő és ilyesmi: a Vichy új barnítós változata nagyon tetszik, illetve a Nivea most piacra dobott egy napozás utáni zuhanyzás közbeni testápolót  - ez aztán a hosszú elnevezés. Rengeteg szempillaspirálom van, de egy sem vízálló - pechm úgyhogy egyet be kellene szereznem mert igen, a strandra is használom. És nagyon csábít ez az arany tetoválás dolog, és egy tengerparti nyaralásnál nem is kell jobb ürügy hogy kipróbáljam, állítólag már a Müllerben is lehet kapni!
  7.  HAJVÁGÁS: a long bob-om kezd túl long lenni, ezért szeretnék még a nyaralás előtt egy firssítő vágást beiktatni. Lehet hogy kcist rövidebb is lesz mint eredetileg, mert már ennyire bátor vagyok. 

Nagyjából ennyi nagy vonalakban, persze biztos vagyok benne hogy napokon belül kétszer ennyi dolog lesz azon a bizonyos listán. De idén igyekszem az ésszerűség határain belül maradni és nem teletömni a bőröndöt cipőkkel amiket úgysem fogok felvenni...

 

Ti hogyan szoktatok készülni a nyaralásra?

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása